Standaardverdeler
Standaardverdeler

Een standaardverdeler zorgt voor dezelfde afgifte van warmte in alle vertrekken waar vloerverwarming is toegepast. In sommige situaties is dit niet wenselijk of aangenaam.

Stadverdeler
Stadverdeler
Deze verdeler wordt toegepast in woningen, waar sprake is van stadsverwarming. Deze verdeler moet aan bepaalde eisen voldoen. Een standaard verdeler is niet geschikt voor gebruik met stadsverwarming.
Robot Vloerverwarming
Robot Vloerverwarming
Deze verdeler heeft compacte afmetingen en is geschikt zowel voor hoofdverwarming als bijverwarming. Deze verdeelunit kenmerkt zich door het ontbreken van hinderlijk pompgeruis door een aparte constructie.

Waarom Vloerverwarming?

Luchtcirculatie
Bij verwarming door middel van radiatoren stijgt de warmte eerst op en daalt later pas neer. De vloer blijft langer koud, waardoor tocht door circulerende lucht kan ontstaan.
Gelijkmatig
Bij vloerverwarming stijgt de temperatuur echter gelijkmatig op. De voeten worden als eerste warm, waardoor eerder een behaaglijke lichaamstemperatuur wordt bereikt. De thermostaat kan een graadje naar beneden, hetgeen voor u weer merkbaar is in de portemonnee. Een graad lagere ruimtetemperatuur vermindert het energieverbruik al gauw met 4%!
Stofcirculatie
Een ander bijkomstig voordeel van vloerverwarming is dat er minder stofcirculatie is. Bij gebruik als hoofdverwarming zijn radiatoren, één van de grootste stofnesten in het huis, namelijk overbodig.
vloer-verwarming-thuis.jpg

Meer Feiten

Vloerverwarming kan worden toegepast bij nieuwbouw woningen, maar ook indien u in uw bestaande woning over wilt gaan tot de aanschaf van een nieuwe vorm van vloerbedekking. Voor bestaande bouw geldt over het algemeen wel dat de vloer geëgaliseerd en ‘kaal’ (zonder welke vorm van vloerbedekking dan ook) moet zijn voordat uw vloerverwarming kan worden aangelegd. Indien gewenst kan de monteur van te voren de situatie komen bekijken om de mogelijkheden met u te bespreken.
 • de voeten worden als eerste warm, waardoor eerder een behaaglijke lichaamstemperatuur wordt bereikt;
 • doordat er eerder een gevoel van warmte ontstaat, kan de thermostaat een graadje omlaag hetgeen merkbaar is in de portemonnee;
 • er is minder stofcirculatie, hetgeen vloerverwarming ook voor mensen met een stof- of astmatische allergie bijzonder aangenaam maakt;
 • bij gebruik als hoofdverwarming zijn radiatoren overbodig. Hierdoor is er niet alleen sprake van minder stofcirculatie, maar u wint ook nog eens ruimte;
 • vloerverwarming kan in iedere ruimte worden toegepast. In een serre, badkamer of woonkamer, maar bijvoorbeeld ook in bedrijfsruimten of kassen;
 • er zijn verschillende installatietechnieken waardoor vloerverwarming op bijna iedere vloer kan worden toegepast;
 • het vloerverwarmingssysteem wordt gelegd in groepen. Hierdoor is het mogelijk om per vertrek de specifieke warmtebehoefte te regelen;
 • vloerverwarming kan onder alle typen vloerbedekking worden toegepast: plavuizen, grint en natuursteen, maar ook onder hout, parket en laminaat.
 • verkoop en aanleg van vloerverwarming
 • bemiddeling voor het storten van dekvloeren c.q. tegelwerk
 • advisering over en levering van doe-het-zelf-pakketten, waaronder elektrische vloerverwarming

Vloerwarming iets voor u?

Wij regelen het.

Neem contact met ons op en bespreek uw wensen, zoals de oppervlakte.

Johfra Vloerverwarming is gevestigd te Wemeldinge in Provincie Zeeland maar opereert landelijk.

Neem contact op

Johfra Vloerverwarming

AZuidelijke Achterweg 42
4424 CT Wemeldinge
Zeeland, Nederland

T0113-621528

M06-41209571

Social Media